2023-09-04
刺身拼盘虽然种类唔多,有三文鱼希灵鱼八爪鱼同北寄贝,每样都系有一块。叫少食多滋味,刺身嚟讲都算新鲜,刺身都好鲜味!海鲜拼盘成盘上菜嘅时候好新鲜,啲虾不停跳,鲍鱼又系咁郁,另外龙虾都郁吓郁吓咁。佢指定嘅有波士顿龙虾、鲍鱼、圣子、另外就有其他六款就由佢决定。食落口龙虾都好有口感,不过佢收三百几蚊,每样就得一个,你唔好预佢有好多。但整体嚟讲好食嘅!成盘拎嚟打卡一流!酱汁混酱方便呢度嘅款式就唔算太多,但系最令我出奇嘅系呢度又有麻辣酱(即系花椒辣油),对于麻辣一族真系福音!胡椒猪肚汤个汤就好重胡椒味,冇乜猪骨味道。不过以打边炉个汤底就都合格,仲咸咗少少。手切牛肉牛肉切得厚薄啱啱好,有啲咬口得来又好似食紧纸咁。上碟嘅时候仲有冰衬下,打卡都得。潮州那哥鱼蛋呢个鱼蛋,好有惊喜,原先睇佢潮州鱼蛋心谂应该都爽口但普通。但系食过先发现入面有少少汁。啲汁又教返个鱼蛋,但成件事好惊喜,我觉得值得一试环境佢装修都好啲简约,不过佢就中式食堂。睇落就几干净。不过卫生来讲就有啲唔太理想,可以再做得好啲。其实整体想睇间嘢做得都比较用心。有好多细节位睇到其他打边炉舖头无既野,但系可以再改进多少少。
海鲜拼盘
酱汁