2017-10-08
外子医师无啦啦话好挂住D东南亜kaya, 就拉左我去食Ya Kun. 对上次食应该系成一年前朝早十一点零去到大把位, 外子即刻去左落order, 叫左两个sets, 有传统Kaya (牛油馅) 同埋花生酱kaya, 另加虾面, 溏心蛋, 两杯奶茶. 坦白讲, 自己一向唔多好甜, 但外子就一连Ko左三件Kaya, 虾面反而surprisingly 唔错, 奶茶一如预期系加左炼奶, 甜左D. 去开马拉玩嘅朋友都知, 佢地嘅奶茶同咖啡甜中夹香. 奶味重. 日本咖啡例如Ucc嘅就偏淡口. 而间中饮一两次马拉奶茶咖啡都系唔错嘅梳乎选择食完问番大夫点睇今餐表现, 佢就话平平, 始终Kaya 嘅香味不足. 始终好挂住槟城kaya 嘅味道. 睇黎要再揾D正嘅马拉茶餐厅, 满足下外子佢嘅思’kaya’ 情. 注: 唔少人问我外子系中医老板系肠胃科医生, 点解我同佢地唔系食开D清淡野. 好话啦. 佢地话自己识keep 好自己D肠胃, 所以平日一定去食好西. 食完呢餐阿医师又要踢波🔥脂还番三件kaya 出黎