2022-07-11 386 浏览
今日去左D2 Place行市集,之后就响商场周围行吓,见到一间外卖店好光猛, 又新颖,横掂头先唔够饱,就买啲小食食吓。首先系墨西哥牛肉馅饼($48), 外层被煎得好脆口,有某些位置还有软软的口感, 内里来着墨西哥风味的肉酱,带着微微嘅辣味同酸瓜味,另外还有拉丝芝士同车打芝士令成个饼味道提升。饭卷主要有和风效应,韩风效应,风火黄金,泰国风情及两种指定口味的味道选择,我地选左两款,韩风效应好惹味,有大量嘅泡菜,泡菜都被切得细细,好有心机,加上豚肉,生菜同麻油,豚肉腌得好入味,而且爽口,味道酸酸味味,好开胃,配料都算多, 非常丰富,见住佢即时卷的,保证新鲜!另外点左泰国风情,几特别,有少少醋味, 鸡肉粒一啲都唔鞋,仲有超爽口嘅红椒丝,好有风味!食完好似去完两个亚洲热点咁!除咗饭卷同馅饼之外,仲有用珍珠米做的碗饭(丼饭),热辣辣烤卷物,仲有汉堡包,下次再嚟D2 Place会试埋其他嘢款式!