2018-10-20
老婆最钟意食咖喱牛腩呢啲浓味嘅食物,所以朋友推介我哋去佐敦白加士街一间澳门咖喱王新鲜牛腩专门店。去到见到佢喺门口大大只字话自己系百分百用新鲜牛肉,真系要去试吓!虽然系茶餐厅格局,但系装潢有啲浮夸,好友澳门餐厅嘅特色。星期日中午时分,全场满座,我哋只需等左5分钟就有位。为咗满足老婆食牛腩的愿望,但系阿仔又可以食得到嘅辣度,我哋叫咗个印度皇室杂菜咖喱牛腩,仲要将牛腩转左崩沙腩。新鲜牛腩一食就知,爽口林滑,牛香十足。虽然呢个咖喱汁香甜清新,蔬果味令到佢嘅微辣刚刚好,不过老婆话下次一定要自己叫一个正宗劲辣嘅咖喱牛腩。得奖川汁干炒牛河,呢个真系好味到冇得顶,系师傅功力够先炒到咁干身香口!而且啲新鲜牛肉唔系一般茶餐厅腌到淋一淋冇晒味果d,果然系得奖名菜。手打牛筋丸墨鱼丸河都唔错!红豆冰同咖啡红豆冰非常之正,啲红豆大大粒,仲煲得好够淋。
虽然系茶餐厅格局,但系装潢有啲浮夸,好友澳门餐厅嘅特色。
星期日中午时分,全场满座,我哋只需等左5分钟就有位。
为咗满足老婆食牛腩的愿望,但系阿仔又可以食得到嘅辣度,我哋叫咗个印度皇室杂菜咖喱牛腩,仲要将牛腩转左崩沙腩。新鲜牛腩一食就知,爽口林滑,牛香十足。虽然呢个咖喱汁香甜清新,蔬果味令到佢嘅微辣刚刚好,不过老婆话下次一定要自己叫一个正宗劲辣嘅咖喱牛腩。 得奖川汁干炒牛河,呢个真系好味到冇得顶,系师傅功力够先炒到咁干身香口!而且啲新鲜牛肉唔系一般茶餐厅腌到淋一淋冇晒味果d,果然系得奖名菜。 手打牛筋丸墨鱼丸河都唔错! 红豆冰同咖啡红豆冰非常之正,啲红豆大大粒,仲煲得好够淋。