2021-03-29
《牛柳180g》门口有自助售卖机自行购票,其后由店员安排座位,好似日本食拉面咁,好新奇有趣。系等肉上台之前,就可以自助咁出去拎汤、饭、沙律和饮品;汤系好浓味足料既罗宋汤,老公饮左好多碗,佢话汤先系主菜🤭饭可以自由加上饭素,之后连热辣辣既肉汁一齐食,因为太好味我食左两碗饭。至于真·主角-牛柳,我选择牛柳唔食牛扒系因为我钟意食林啲口感既牛,好怕好韧,牛柳油脂分布都唔错,juicy而且有牛味,老实讲当然未算好惊喜,但$88包咁多野食,性价比都好高啦。可惜依类石烧肉佢牛肉既熟度好难控制,一上台肉太生但火山石好快降温变左牛肉唔够热辣辣同熟,但食到尾段又嫌佢热得太耐,牛既肉质变到好硬,过熟。但值得一赞系店员服务态度好,$88都可以帮你换几次石,如果你间唔时想毒毒地据个扒就一定要来呢度!