2024-02-02 13 浏览
呢间人气手工芋泥店非常特别,佢哋主打芋泥&芋圆及仙草,系全人手自家制作!仲有比佢哋出品嘅芋泥吐司吸引住,所以今次特意同朋友走入九龙城食好西!芋泥肉松吐司爆馅芋泥肉松非常有卖相,芋泥同肉松份量十足!
芋泥口感软绵绵,芋香味香浓又香甜,肉松香口带咸味,而多士烤过特别香脆可口,成个口感非常有层次!咸甜味集于一身,LIKE!鲜奶芋圆系列 3号 (三色芋圆、仙草、芋泥球、海底椰)芋圆系新鲜自家制,所以比起出面买到嘅芋圆会更加好食、口感烟韧。仙草软嫩滑溜,再加上浓厚鲜奶、芋泥口感香滑,仲有海底椰嘅加持,perfect match!饮品
佢哋嘅台式茶饮都有好多款选择,麻糬、奶茶、芝味奶盖、水果茶、冷泡茶等等。我哋最后拣咗手作、芋泥芋圆鲜奶 & 芋香芋圆鲜奶,两杯味道都调教得好,分别在于一杯用芋泥,而另一汁系用香芋汁。手作、芋泥芋圆鲜奶有芋泥加持,所以口感会比较香浓香滑;而芋香芋圆鲜奶用香芋汁,入口会有淡淡嘅芋香鲜奶味道。

芋泥肉松吐司
爆馅芋泥肉松非常有卖相,芋泥同肉松份量十足!

鲜奶芋圆系列 3号 (三色芋圆、仙草、芋泥球、海底椰)

饮品

鲜奶芋圆系列 3号