2015-12-26
继上次蚝宴夜到现在已经相隔年几了,今日再次嚟到乐富Oyster Station,唔知水准系咪依然呢?餐牌上面的选择的确有啲改变,蚝依然系今晚嘅主角,照旧先来一打即开新鲜生蚝,一打生蚝里面分别来自唔同嘅原产地及有唔同嘅名字,虽然店员都有介绍过,但对于生蚝实在是不太在行的客人,其实已不太重要!在乎的只有味道、好味与否新不新鲜才最重要⋯另外加了四只生蚝精选$10只,乐富限定。生蚝一上枱,已经给人哗然感觉,因为差唔多只只都那么大只那么肉厚! 循例系先由左边食到右边,因为左边的生蚝味道偏淡口,而接近右手边的生蚝味道便偏浓⋯一开始先来品尝$10只的精选生蚝,唔好以为$10就等于次货,味道上反而十分惊喜十分新鲜,口味上偏淡,相当唔错!跟住沿住右手边一路食过去,口味层次各有味道,偏浓的生蚝用白酒送食,相信会更适合! 结果,便来多一打$10乐富精选生蚝,真系超满足! 最后点少得必食嘅四色芝士pizza呢!混合左四种唔同芝士嘅味道,口感味道同层次更为丰富,而且Pizza做到好薄,好香脆,配上咁香浓嘅芝士味道上简直一流!所以成为必食之选。 加上Pizza周边有新鲜嘅蔬菜作为伴碟,加上酸
结果,便来多一打$10乐富精选生蚝,真系超满足!
加上Pizza周边有新鲜嘅蔬菜作为伴碟,加上酸酸甜甜嘅沙律酱汁,味道清新易入口,配搭得好好。
唯一美中不足嘅就系店员系服务上唔够周到,唔够醒目!在客人有需要落order或帮忙时,未能第一时间留意到,没有贴心的照顾,应极力改善。