2024-11-10
入秋啦🍂又系时候打边炉。之前经过都有留意到呢一间舖, 原来佢哋除咗做点心小菜,仲有个超抵食嘅鸡煲火锅放题。平日星期一至四只须$298 /位,价钱包左宫廷小食,三文鱼刺身,鸡煲,海鲜拼盘,火锅,多款饮品种类任饮,加士伯醇滑啤酒都系任饮家。仲要食足150分钟。入到嚟第一嘅感觉系每位店员都好客之道,好热心详尽讲解店舖有啲乜嘢食,每款项目包啲咩,难得一见。(1)宫廷小食 (可追加)松露虾多士麻辣鸭血凉拌云耳椒盐三文鱼头腩盐香炸鸡翼(2)三文鱼刺身虽然唔可以追加,但每一块都是厚切肥美。(3)鸡煲 (可追加)鸡件滑溜,比出边鸡煲不会太死咸浓味(4)火锅汤底都有10款选择,酸菜鱼或椰子文昌鸡锅需要额外加钱,最后我哋就拣咗个养生莲花锅,贪佢清清地咁先食得出配料嘅新鲜。另外就系要睇住𠮶朵莲花放落去嘅仪式感🤭(5)环球海鲜拼盘每天会有六款(非追加)当日拼盘有海虾,广岛蚝,翡翠螺,龙趸件,蛏子皇,花甲。 全部都好新鲜鲜甜。好比一些大集团。配料我会推介以下几款👍👍手打牛丸:弹牙重牛味极上肥牛:看起来很瘦,但一点都唔嚡口,重牛香味。鲜鹅肠: 一上菜就见到肥膏满满非常新鲜,绝不是雪藏品质。鲜鸡子:粉红嫩滑。日本蟹
(1)宫廷小食 (可追加)
松露虾多士
麻辣鸭血
凉拌云耳
椒盐三文鱼头腩
盐香炸鸡翼
(2)三文鱼刺身
虽然唔可以追加,但每一块都是厚切肥美。
(3)鸡煲 (可追加)
鸡件滑溜,比出边鸡煲不会太死咸浓味
(4)火锅
(5)环球海鲜拼盘
每天会有六款(非追加)
配料我会推介以下几款👍👍
手打牛丸:弹牙重牛味
极上肥牛:看起来很瘦,但一点都唔嚡口,重牛香味。
鲜鹅肠: 一上菜就见到肥膏满满非常新鲜,绝不是雪藏品质。
鲜鸡子:粉红嫩滑。
日本蟹柳:超大条,口感满满。
水饺:大大粒,满满的馅料。
饱满的一餐,店员再送上两粒雪糕糯米糍,作为完美的句号😍