2019-06-02
佐敦有好多茶仔同小店,今次走入一间饺子专门店吃午餐。一入去我就已经好有好感,地方细细但骨子同干净。我都系一个爱整洁的姐姐仔,就算啲野几好味,如果地方唔企理我都唔会食得开心。话说啲食物,佢款式OK啦,佢有一啲我从味听过的饺子,就系蕃茄旦饺子,好想试但我又好想吃肉,所以最后选泽左一个京葱牛肉饺子配幼面,再加个蕃茄汤。个饺子都几出色,最特别系佢的菜料,我估佢系黄芽白,食落好脆,证明佢系用料新鲜,呢啲真系食FROZEN 饺子食唔到的味。不过我自己就真系STUPID左,叫左个蕃茄汤底,佢系几厚身,搅到佢MASK左啲京葱同牛肉味,下次我食牛肉饺子,我一定会叫返佢个牛肉汤,相信个味会更浓郁。ANYWAYS, 我今次系试唔真佢啲材料味,但总体味道出黎到好好,同好新鲜﹗我仲叫左个冻豆浆,有好香的豆味,可能系自家制,呢间舖头真系诚意之选,我会再黎帮衬试佢个牛汤架﹗