2022-03-06
食过咁多间边炉鸡煲放题估唔到呢间餐厅比到个咁大嘅惊喜我其实打边炉同食鸡煲都系抱住一个心态,够多嘢食够多选择就满意,估唔到呢间餐厅除咗份量较多之外质素都系令我喜出望外嘅地方本身其实食鸡煲已经几饱呢间餐厅仲有提供埋酸菜鱼嘅选择俾我哋,首先系前菜有得俾我哋拣食鸡煲或者酸菜鱼食完之后先会再上汤底俾我哋打边炉我哋今次拣嘅套餐系大满贯吃到饱套餐,前菜我哋拣咗酸菜鱼,主打酸菜鱼系用鲩鱼片做主食,因为我自己其实系第一次食酸菜鱼,我哋叫咗小辣,对于呢一个前菜我哋系100分满意首先鲩鱼片完全冇骨仲要系超级滑,完全系入口即溶化嘅口感,最怕就系食到啲鱼好鞋。然后配埋娃娃菜、芽菜同埋酸菜真系超开胃,而且食鱼成个感觉都几健康冇咁饱肚嚟紧打边炉都食得多嘢啲食完个酸菜鱼就上咗个汤底,我哋拣咗胡椒猪肚汤底嘅,汤底都几香然后就开始上火锅料套餐跟咗几款高级牛肉,特别之处系有得拣极上安格斯牛小排、顶级美国封门柳、美国牛板腱。可以睇到图上面嘅份量真系几多而且一啲都唔孤寒,每一款嘅颜色都睇得出系几高级,真系认真高级过某啲连锁边炉舖嘅牛肉第一轮牛肉之后仲有个海鲜拼盘,唔系夸张见到图已经见到好新鲜,无论系虾、鲍鱼定系元贝都系劲大只,
第一轮牛肉之后仲有个海鲜拼盘,唔系夸张见到图已经见到好新鲜,无论系虾、鲍鱼定系元贝都系劲大只,仲要上枱嘅时候啲虾仲系郁得生勾勾嘅真系好耐都冇试过打边炉食到啲咁新鲜嘅食材,连鲍鱼都系郁紧,认真好欣赏餐厅用嘅食材有几咁新鲜
讲真虽然系任食但系其实食完酸菜鱼、第一转嘅顶级牛肉同埋海鲜拼盘之后我哋已经饱咗九成,其余我哋就叫咗一啲肉类同埋蔬菜其实就已经好饱
餐厅连饮品都系任饮仲有啤酒添,但真系太多嘢食啦根本食唔晒,成餐饭都好完美,希望餐厅喺呢个艰难嘅时刻都可以继续撑落去令大家仲可以食到啲咁高质嘅餐厅