2018-07-09
今日去咗九龙湾附近行街,行左好耐又想食日本野㖞,于是就决定去呢一间新居酒屋试吓。我哋每人嗌左一杯野饮,水蜜桃乌龙茶好清新,水蜜桃嘅味道同乌龙茶好夹,又系唔会话好苦涩。巨峰提子乌龙茶够晒fresh,酸酸甜甜好开胃。我哋嗌左个小食,见到咁多人叫酱油川海老,我哋当然都试吓啦。酱油味甜甜地融入晒落虾壳入边,呢个送酒一流。烧北寄贝,好肥美,食落口肉感弹牙,冇谂过烧北寄贝都可以保持到咁多汁,可以一试再试。芝士炸虾角,呢个好香口,芝士味系淡淡的,配埋弹牙既虾肉,食一啖已经觉得好好味。我哋仲嗌咗啲串烧烧秋葵估唔到咁好食,加咗少少盐系表面咸咸地,比起平时就咁炒更加惹味。烧牛柳粒嘅酱汁非常之好味,牛柳烧到外脆内嫩,火候刚刚好。火灸牛拖罗拉面,啱晒钟意食辣嘅朋友,牛肉好嫩身,切得又够薄,汤底够辣!豚角煮沾汁面,好岩唔太想食汤面既人,伴菜好丰富,肉酱比得超慷慨,肉酱系偏辣嘅,钟意食辣既人可以放多啲!沾面汤底唔系出面好结身果只,佢系真系汤黎,沟埋沾面食可以更加食得出面既味道,唔会比酱汁盖过。好钟意佢地用既拉面,好弹牙!食完见到门口咁多人等紧位,暗爽自己一早食晚饭唔洗等
巨峰提子乌龙茶够晒fresh,酸酸甜甜好开胃。 我哋嗌左个小食,见到咁多人叫酱油川海老,我哋当然都试吓啦。
酱油味甜甜地融入晒落虾壳入边,呢个送酒一流。 烧北寄贝,好肥美,食落口肉感弹牙,冇谂过烧北寄贝都可以保持到咁多汁,可以一试再试。 芝士炸虾角,呢个好香口,芝士味系淡淡的,配埋弹牙既虾肉,食一啖已经觉得好好味。 我哋仲嗌咗啲串烧 烧秋葵估唔到咁好食,加咗少少盐系表面咸咸地,比起平时就咁炒更加惹味。 烧牛柳粒嘅酱汁非常之好味,牛柳烧到外脆内嫩,火候刚刚好。
豚角煮沾汁面,好岩唔太想食汤面既人,伴菜好丰富,肉酱比得超慷慨,肉酱系偏辣嘅,钟意食辣既人可以放多啲! 沾面汤底唔系出面好结身果只,佢系真系汤黎,沟埋沾面食可以更加食得出面既味道,唔会比酱汁盖过。好钟意佢地用既拉面,好弹牙!
食完见到门口咁多人等紧位,暗爽自己一早食晚饭唔洗等