1K
2018-06-16 149 浏览
一大班朋友去食饭就最开心,但系要揾一个大家都喜欢嘅地方真系有啲难,幸好平时喜欢食嘅我周围揾,比我揾到呢到,这里位置就脚,大家都没有异议,而且这里主打嘅海鲜蒸气锅开正他们嘅胃口,所以就先订枱,估不到今晚安排了独立房间,人多就系有这样嘅好处,而座下就系点菜,各有各喜好,海鲜就一定要,但先选了个凤凰水蟹粥底$198,待完成全晚嘅蒸气火锅先至食嘅粥底,有只膏蟹同鸡件一齐,先放在锅底内,之后就系上了个加拿大象拔蚌刺身$1388,超新鲜,原只切成刺身,超大份,肉质爽口鲜甜,够晒新鲜,虽然个价钱都唔便宜,但今晚就系胜在够多人,所以大家共识了,最紧要系食得开心,难得一班朋友可以一齐吃过饭相聚一下!而个黄金汁纽西兰竹蛏子皇每只$68,按人头落单,大只外重配埋蒜蓉粉丝底蒸,啲蛏子嘅鲜味被粉丝吸收了,一齐入口嘅感觉真系精彩,蛏子肉质烟韧弹牙鲜甜,正!而店员亦十分细心,看紧时间帮大家上碟,赞!今晚系以海鲜为主,当然唔会停,之前吃了蒜蓉粉丝味道跟住上就系用黑松露伴住只大元贝皇每只$68,一啲都唔系平时食开嘅大小,真系超大只,而且上面重放满了黑松露,蒸熟后个阵香味一大开就完全扑鼻而来,入口时个种肉质弹牙爽口嘅感觉

而店员亦十分细心,看紧时间帮大家上碟,赞!
今晚系以海鲜为主,当然唔会停,之前吃了蒜蓉粉丝味道跟住上就系用黑松露伴住只大元贝皇每只$68,一啲都唔系平时食开嘅大小,真系超大只,而且上面重放满了黑松露,蒸熟后个阵香味一大开就完全扑鼻而来,入口时个种肉质弹牙爽口嘅感觉真系好正,加埋个黑松露超香!

而今晚店员推介了胭脂蚌$78一份,当然照去啦,推介果然唔错,够大只之余,呢只肉质亦好爽口鲜甜,一咬开个阵海水味就在口中出现!见到贝类都ok,
追加多个马刀背$88,肉质肥嫩,口感滑顺细致,果然没有推介错误!

而当然唔会只是海鲜,雪花和牛$268(大),食完鲜味嘅海鲜,转个头又系肥美嫩滑嘅和牛,切得薄薄,蒸嘅时间短,肉汁仍然系块和牛上,够晒牛味!重可以吃多几块!

个人对肉嘅渴求虽然大,但呢个金蒜蒸胜瓜$78又真系唔错,超浓香蒜味道,而且个胜瓜吸收了蒜味入口软熟鲜味,亦吃多了!

最后当然就系个凤凰水蟹粥底,开始时以为唔够吃,但慢慢吃又真系有啲饱饱地嘅感觉,而个粥就系今晚嘅精华所在,入口超级鲜味,粥身较晒软绵绵,加埋膏蟹嘅蟹膏,同鸡件嘅味道完全在个粥内感受到,质素绝对系真材实料,
差不多啲海鲜都可以在个鱼池内新鲜取出,生猛新鲜,
今晚嘅食物,同服务超满意