2018-11-28
近排想同屋企人去揾啲高质嘅日本菜食,黎到九龙城 因为九龙城本身都多小食同唔同餐厅,行行下就见到呢间渔吉 全部丼饭大概一百二十几蚊至二百蚊左右 一入到去装修都好日式风格 见到有啲好似浮世绘咁嘅装饰 全部位都几阔落 成间餐厅可以容纳30人左右 不过呢间日式餐厅比较特别嘅系 佢喺水壶倒出黎既唔系茶 系味噌汤 仲有温馨提示要摇均匀先饮 味噌汤好鲜甜 作为餐前饮好适合 不过如果可以有埋水or茶饮就好menu除左丼饭仲有好多小食 有蟹肉茶碗蒸同海胆茶碗蒸 非常高质 蛋劲滑 今次我同屋企人叫左三个丼饭 惊自己食唔哂嘅话可以叫少饭 餐厅都好愿意配合 而所以材料都好新鲜 海胆好creamy 虾非常弹牙 三文鱼口感丰富 鱼子好足料 玉子仲有埋餐厅名 非常适合打卡 overall黎讲 cp值好高 餐厅仲有唔少日本先见到既汽水款拣 例如系富士山汽水
豪快海鲜丼
餐厅仲有唔少日本先见到既汽水款拣 例如系富士山汽水