2015-08-05 641 浏览
住福来邨多年一向喜欢在曹公坊付近食饭,因为选择多又唔洗点等位,因为要招呼另外三位朋友所以拣呢间系曹公坊入面店面算最舒服同光猛嘅滚两滚拣左普通嘅芫茜皮蛋汤底,芫茜份量够多一滚起我地先食左芫茜一位貌似老板的店员就立刻问系咪唔够芫茜唔够可以再同我地加一D,食饭中途都会主动同地讲下野问下意见等等拣牛肉时店员都会介绍同讲解几只牛肉嘅分别最后我地拣左手切安格斯牛肉而火锅料点左店员推介嘅即炸响铃,珊瑚蚌,桶蚝,牛舌,再点左小食椒盐鲜尤同三文鱼刺身半磅每碟份量都比外面多数火锅店份量要多,安格斯牛肉油花充足,要赞一赞系即炸响铃一上枱就知系刚刚炸好热辣辣非常松脆,至于桶蚝同三文鱼呢D算正常水准无咩特别,椒盐鲜尤都比一般餐厅做得出色,个脆皮炸得好好唯一不足系餐牌选择唔够多,有D想食嘅都无系餐牌上出现例如鹅肠,牛骨髓等等如是者埋单先七百几除左加一之外无收什么茶芥酱料钱感觉无咁揾笨,每人唔到二百蚊有呢个质素同份量算掋食会再帮衬

牛舌
即炸响铃