2017-07-17
很喜欢蒸汽火锅的我,一直都很喜欢九重鲜。每一次都keep到D水准好高。今次食每位$398 既首尔塔。汤底就选了人参鸡汤。我们一同4个人所以加咗$100有一只鸡。最下面果层系粥底。蒸汽会慢慢张粥煮熟,加上上面蒸海鲜既精华会流埋落个粥底,好好好鲜味!前菜我唔多讲啦,都系D kimchi 同木耳。 第一层系圣子同埋象拔蚌。我最喜欢食圣子又大又鲜。第二层系带子。服务员很专业,不时会过来介绍下一层既食物。下一层是北极贝同埋沙巴龙虿😌很滑,一D都不会老。每一层都会有配菜,例如菇或木耳,所以份量都非常足够。下一层是海虾同埋花蛤。蒸咗既木瓜原来如此美味! 刀蚌,牛脷。鲍鱼超好味,连爸爸也赞不绝口!这个肉蟹好好吃!膏很多!最尾就是个人参鸡汤粥。只鸡里面壤咗糯米,好食!最后只能食两淡粥因为实在太饱了其他都pack咗返屋企食。
前菜我唔多讲啦,都系D kimchi 同木耳。
第一层系圣子同埋象拔蚌。 我最喜欢食圣子又大又鲜。 第二层系带子。 服务员很专业,不时会过来介绍下一层既食物。
下一层是北极贝同埋沙巴龙虿😌很滑,一D都不会老。 每一层都会有配菜,例如菇或木耳,所以份量都非常足够。
下一层是海虾同埋花蛤。蒸咗既木瓜原来如此美味!
刀蚌,牛脷。
鲍鱼超好味,连爸爸也赞不绝口! 这个肉蟹好好吃!膏很多!