2020-10-12 25 浏览
木船餐厅嘅餐牌经常都转,今次我哋已经系第三次嚟食㗎啦。上次同朋友食过一个豚肉饭好好食,所以决定今次再食多次。.金雀炸虾球(推荐指数:😋😋😋😋😋)$28厨师将虾胶沟埋啲粟米,外层用好似雀巢嘅脆皮炸到趣卜卜,啱啱炸起,外层好脆,口感好好,虾饺加咗粟米,仲可以增加虾嘅鲜味同埋甜度添!.滑蛋烧鳗鱼大碗饭(定食)$88一个定食有一大碗饭、一个冬阴功汤同埋有三个小食,其实真系好抵食。.冬阴功汤 (推荐指数:😋😋😋😋😋)除咗保留泰式辣辣地嘅风味之外,亦都符合香港人唔会太辣嘅口味,饮完有少少后劲,酸同辣嘅平衡做得啱啱好,仲有用椰奶令到成个汤得更加香,整体来讲系刺激好饮的。ps仲要都几大碗。.滑蛋鳗鱼大碗饭(推荐指数:😋😋😋😋😋)蛋炒得好滑,但系绝对唔系水稀果只,实睇得明有咁滑,功夫真系好!蛋系冚晒成碗饭,之后表面仲有一条鳗鱼,鳗鱼嘅size都OK,当然你话系去到好大啦,但绝对系接受到。即系话紧配合埋滑鱼烧汁食,系配合既!.三色小食有鱼饼、中华沙律、蛋沙律,都可以话系中日泰的组合,我满足你三个愿望。.肉丸扎肉鲜鸡汤(推荐指数:😋😋😋😋😋)佢算系一个越式传统河粉嘅汤底,因为可以再做得浓味d,所以推荐你哋饮
木船餐厅嘅餐牌经常都转,今次我哋已经系第三次嚟食㗎啦。
上次同朋友食过一个豚肉饭好好食,所以决定今次再食多次。

金雀炸虾球(推荐指数:😋😋😋😋😋)$28

滑蛋烧鳗鱼大碗饭(定食)$88

冬阴功汤 (推荐指数:😋😋😋😋😋)

滑蛋鳗鱼大碗饭(推荐指数:😋😋😋😋😋)

肉丸扎肉鲜鸡汤(推荐指数:😋😋😋😋😋)
佢算系一个越式传统河粉嘅汤底,因为可以再做得浓味d,所以推荐你哋饮冬阴功汤好过饮呢个鲜鸡汤。

招牌烧豚肉饭(定食)(推荐指数:😋😋😋😋😋)
豚肉系用咗一个酸酸地辣辣地泰式嘅汁系一齐烧,烧得好Juicy,食落十分开胃。再配合埋喺表面嘅青木瓜沙律,减低食肉类的油腻程度。非常推荐,真系可以做到招牌菜。呢个饭同埋鳗鱼饭呢,真系好大碗,男仔一定会饱肚。呢个酸酸地辣辣地嘅泰式烧汁系多到可以渗透入啲饭入边,唔系普通白饭咁简单。