2023-11-01
第一次到新商场Airside,位置方便可以由启德地铁站直达,揸车嘅话都有好多停车位。专登带住狗狗去玩嘅我好开心商场pet-friendly规划做得唔错,GF、2F同6F都有俾狗狗落地玩嘅露天平台,如果系商场室内位置就要抱起返入袋/车,商场都会贴心地有手推车租借服务,主人shopping都可以轻松啲😉虽然仲有唔少铺头仲装修紧,但食肆已经好多选择!闲日嘅下午茶时段黎到呢间cafe,装修行露营风,餐具、器皿同家私都采用户外品牌,仲有真系著到嘅小营灯,务求令我地有置身营地嘅感觉。坐住露营凳食野几有feel,搞到我都想去真嘅露营!野食就拣左两个all day set - Mountain set (HKD88) ,我地拣左牛肉车打芝士洋葱蕃茄 baguette加Dirty。另外嘅Picnic set (HKD168)就有红菜头鲜橙沙律、松露忌廉汤,同埋几特别嘅冬甩意粉,钟意红酱嘅我就拣左意大利蕃茄酱🍅 但系野食质素就普通水准啦,首先系个baguette系冻嘅?corned beef都可以理解的问块芝士真系就系就咁叠上去,虽然系露营风但始于都系间餐厅,我觉得都系烘下啲料热住咁serve会好啲,未溶
野食就拣左两个all day set - Mountain set (HKD88) ,我地拣左牛肉车打芝士洋葱蕃茄 baguette加Dirty。另外嘅Picnic set (HKD168)就有红菜头鲜橙沙律、松露忌廉汤,同埋几特别嘅冬甩意粉,钟意红酱嘅我就拣左意大利蕃茄酱🍅 但系野食质素就普通水准啦,首先系个baguette系冻嘅?corned beef都可以理解的问块芝士真系就系就咁叠上去,虽然系露营风但始于都系间餐厅,我觉得都系烘下啲料热住咁serve会好啲,未溶嘅芝士真系无咁正。。。另外一个餐嘅冬甩意粉卖相系有惊喜嘅,味道都系普通啦,我都系唔习惯个质感,食返普通意粉算啦🤭 至于饮品,沙律同埋汤就唔错嘅,但系成餐嚟讲CP值唔高,食物质素有待提升!Staff服务唔错,买单𠮶阵仲话送cupcake俾我哋食🧁
Dirty