2013-07-17 247 浏览
最近搭巴士时,发现了这间餐厅。今早尊登来试下佢地既早餐。 都算抵食同胜在够方便,因为门口就系巴士站。食物方面,早餐OK 啦!同埋都好大碗够足料。【雪菜肉丝米 + 餐肉煎蛋+牛油厚方包】﹣ 雪菜肉丝米: 好够味,不够唔知点解汤内会有小虾米在内,所以有D虾米味道,有些怪怪地。但都算OK既。﹣ 餐肉煎蛋: 可能时间关系,餐肉好似一早煎定,所以有些冷了既油在面,影馨了整体味道。 煎蛋不错, 可惜不够蛋香味,是原材料问题。加上,一般茶餐厅算系咁啦。﹣ 牛油厚方包: 唔错,牛油都涂满包面,系溶晒既牛油,所以牛油可以渗入到面包既内层。我最怕既系有D茶餐厅比一块方便牛油砖你,但系面包系冷既,根本溶唔到D牛油。这店这方面做得几好。【猪排出前一丁 + 火腿煎蛋 +牛油厚方包】﹣猪排出前一丁:好大个碗。点解要用咁大个碗呢?不明。不过,一见个碗已经有一种莫明既饿足感。不过,好在佢地用翻出前一到既调味同麻油。不过可惜系因为佢地用了过大既碗而强行将汤水加多,做成味道不够。 猪排也是一般般, 调味不够。
【雪菜肉丝米 + 餐肉煎蛋+牛油厚方包】
【猪排出前一丁 + 火腿煎蛋 +牛油厚方包】
2013-07-17
$29 (早餐)