2024-04-30
妈咪鸡蛋仔记得最近一次食「妈咪鸡蛋仔」系上年年尾经开铜锣湾买咗格仔饼,今次我经开尖沙咀天星码头附近,记得附近有一间「妈咪鸡蛋仔」,最后买咗一底抹茶黑糖麻糬鸡蛋仔,再加一杯特浓朱古力沙冰,咁样买可以平$4,不过我觉得地址有少少问题,位置话喺天星码头一楼,搞到我差少少入闸上船,地面就地面,点解要写咩一楼!🤣🤣🤣1.抹茶黑糖麻糬鸡蛋仔$53(8/10)身为抹茶控嘅我,当然买一底抹茶黑糖麻糬鸡蛋仔试下啦,鸡蛋仔外脆内软,加咗麻糬好烟韧,不过黑糖就甜咗少少,搞到抹茶味唔够出,价钱都几贵下!2.特浓朱古力沙冰$35(9.5/10)呢杯特浓朱古力沙冰饮落冰唔算多,朱古力味好浓郁,成杯似奶昔咁好够浓稠,如果一次过买任何鸡蛋仔或格仔饼,再加购饮品就会平$4!2人总共价钱$84个人口味总评分:8.75/10@mammypancake.hk地址:尖沙咀天星码头1楼KP-13, 29及30号舖Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果钟意我嘅分享,麻烦请follow我,仲有记得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️#妈咪鸡蛋仔 #尖沙咀 #尖沙咀好去处 #天星码
1.抹茶黑糖麻糬鸡蛋仔$53(8/10)
2.特浓朱古力沙冰$35(9.5/10)
2人总共价钱$84
个人口味总评分:8.75/10
@mammypancake.hk
地址:尖沙咀天星码头1楼KP-13, 29及30号舖
#妈咪鸡蛋仔 #尖沙咀 #尖沙咀好去处 #天星码头 #扫街 #鸡蛋仔 #格仔饼 #相机食先 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong