2022-07-30
由于早排系旅发局抢到霸王山庄2人套餐$98优惠,于是book左今日2点去试食,因为未曾食过呢间餐厅。中午呢个时段去到都冇咩人,所以好快安排左坐位。我地show左个旅发局个夏日赏优惠劵出来,个侍应见到都冇再问我地食咩,自动波去安排套餐,然后佢问我地要饮咩茶,我地就叫左壶普洱茶。之后1分钟都唔够,好快上左茶同野食。首先第一碟菜是「鸡丝粉皮」有鸡丝青瓜丝粉皮,面头仲有啲白芝麻,食落口好多花生酱同埋花生粒,几好食😋第二碟是「干贝蛋白炒饭」食落去感觉有啲硬,原来是干贝影响,味道适中,饭不会太干,绿色那些应该是四季豆同葱,爽口,但整体炒饭感觉一般。第三碟是「宋嫂鲜鱼羹」食落口好似食紧碗仔翅😆料就充足既,食到有少少醋味,应该是加了醋,不过好食既。第四碟是「北京烤鸭半只」睇见流口水🤤冇数过几多块,但都多的,见每片面皮都有一张圆纸隔住,面皮暖暖地都够薄,将一块烤鸭放系面皮上再加上青瓜和京葱,再加少少甜酱系面,然后包住食,正😋不过烤鸭不够热,不够脆。第五碟是「霸王小笼包」打开是冒气的,一口放进去多汁,不过皮可以再薄啲😇食落口又不是太热,可以再热啲,猪肉料充足。整体来讲间餐厅环境不错,侍应有礼貌。
中午呢个时段去到都冇咩人,所以好快安排左坐位。
整体来讲间餐厅环境不错,侍应有礼貌。