2023-02-23
朋友话要带我去黎个快闪旅游之旅,仲可以打埋边炉🤣原来系带我黎旅锅打边炉,火锅店门口主打机场登记入闸口,一落楼梯都好似去左搭飞机,感觉几有趣!🔹环球鸳鸯锅 $108今次拣左呢个鸳鸯锅,一边系麻辣火锅🍲、另一边系羊肚菌汤底!麻辣火锅食落几惹味,冇想像中咁辣。而羊肚菌汤底比较清润,岩晒钟意唔辣嘅朋友!🔹本地手切靓牛皇 (大) $398一大盘嘅手切靓牛皇份量好多,食落好香浓牛味,好嫩唔鞋,完全有惊喜!佢配上麻辣火锅或羊肚菌汤底都好好味,食牛爱好者必定要拣。🔹新鲜南非鲍鱼 (周年优惠送赠)呢个真系好惊喜,原来咁岩系火锅店周年纪念,每位食客都送赠一只大大只超新鲜嘅南非鲍鱼!店员仲好细心咁建议我哋将鲍鱼放落火锅约5-6分钟左右,便可以食用。鲍鱼食落弹牙鲜甜,好味🤤!🔹风尘三侠 $158呢个风尘三侠系指有墨鱼滑、鸡滑同虾滑,三样嘢有齐晒😋如果多人,建议可以叫呢款,性价比较高。三款滑食落都好弹牙,好推介!🔹XO酱鲍鱼鲜虾饺 (半份4只)$58呢款鲜虾饺好有惊喜,一咬落去就见到大大粒嘅鲍鱼粒,食落好香鲍鱼鲜虾味!🔹鲜蟹肉带子饺 (半份4只)$58一食落去就食到一疏疏嘅带子,真系真材实料😋呢个饺子都唔错!🔹
🔹环球鸳鸯锅 $108
🔹本地手切靓牛皇 (大) $398
🔹新鲜南非鲍鱼 (周年优惠送赠)
🔹风尘三侠 $158
🔹XO酱鲍鱼鲜虾饺 (半份4只)$58
🔹鲜蟹肉带子饺 (半份4只)$58
一食落去就食到一疏疏嘅带子,真系真材实料😋呢个饺子都唔错!
🔹海棠春蔬 $78
打边炉一定要食菜!呢个蔬菜拼盘完全满足晒我嘅愿望!大大份嘅蔬菜有齐生菜、娃娃菜同油麦菜,各款菜食落都好鲜甜🥹
🔹自家制夏枯草 / 菊花茶 $28
打边炉点都要饮d下火嘅饮品。呢两款饮品饮落好香浓,系自家制嘅味道,清热下火!