3月18日, 每次去完旅行番黎, 都会食番一d港式野, 今次亦唔例外~ 上网见到呢间嘅瑞士汁炒牛河好出名, 仲要系喺石塘咀咁平民化嘅地区~ 好! 我地就行远少少黎食~ 黎到两点半, yeah~ 有下午茶餐~::: 瑞士汁炒牛河 + 冻奶茶 ::: $28食过太平馆嘅瑞士汁牛河, 呢度嘅瑞士汁深色好多, 味道略甜, 而且汁嘅份量好多. 牛肉都ok嫩! 仲有好多菜芯~ 不过菜芯就质素参差, 有老有嫩~ 整体味道系唔错, 不过睇清楚d, d河粉白雪雪, 唔似有同d瑞士汁炒过wor… 所以无炒牛河个种干身. 而且要自己捞匀先可以食. 不过廉价瑞士汁牛河, 论味道都算食得过~::: 猪扒炒拉面+ 冻柠茶 ::: $28唔错都炒得几香, 系真系有炒过~ 猪扒好食, 睇落有d干咁不过咬一啖个感觉就知唔同, 都几淋同有豉油味. 炒拉面都唔错, 炒得都几香, 不过油多咗d ~ 再加埋d大葱令到成碟整体感觉良好~原来呢间野以前系喺铜锣湾, 好似仲系做一d高级食材~ 见到佢地嘅晚餐餐牌牛扒羊脾成$1xx一个set, 喺石塘咀呢区真系好贵~ 除非真系好好食, 不过街坊见到咁嘅价钱一定掉头走啦. d位又系茶餐厅

::: 瑞士汁炒牛河 + 冻奶茶 ::: $28

::: 猪扒炒拉面+ 冻柠茶 ::: $28

原来呢间野以前系喺铜锣湾, 好似仲系做一d高级食材~ 见到佢地嘅晚餐餐牌牛扒羊脾成$1xx一个set, 喺石塘咀呢区真系好贵~ 除非真系好好食, 不过街坊见到咁嘅价钱一定掉头走啦. d位又系茶餐厅格局又唔算舒服, 服务又欠佳, 好难讲食$1xx会物有所值~ 食下午餐下午茶仲好.
瑞士汁炒牛河
猪扒炒拉面