2018-10-12
其实我好少会过黎杏花村,以前细个有亲戚住呢度就黎得多。由细到大我都觉得杏花新城呢个商场特别靓特别梦幻,而家长大左呢个感觉都系无变。呢度既店铺都配合返商场个主题,变得同系其他地区既分店唔同。行行下见到座旋转木马,觉得几特别,所以就决定系度食。周围都装修得好梦幻,好多公仔,同个名一样,好似置身系天堂咁。睇得出店主花左好多心思系装修度。立体Menu,打开时都几有惊喜是日既餐汤系洋葱烟肉蘑菇汤,汤内烟肉和洋葱粒都唔少,饮落都有蘑菇既味道。沙律都几大份,2个人都几乎食唔哂香煎墨鱼饼睇相都见到系煎得好靓,肉眼都睇到d墨鱼粒,都几多几足料。点埋旁边个酸辣酱汁,就perfect!美式BBQ猪排骨猪排骨有手臂咁长,其实我觉得猪排骨上既酱汁已经好足够,不过旁边仲有个美式BBQ汁。蟹籽蟹棒忌廉意大利墨汁宽条面个宽条面整得几好,唔会太淋刚刚好。都落得几多蟹籽,几乎每一啖都食到蟹籽,口感更丰富。Chocolate Mousse朱古力味道浓郁,甜度适中,但略嫌有少少硬。套餐+$15就可以转特饮,我杯荔枝沙冰系超多荔枝肉,多到其实用肉眼都见到。其实我不嬲对cafe既食物要求都无咁高,毕竟我觉得cafe唔多唔少都系食
立体Menu,打开时都几有惊喜
沙律都几大份,2个人都几乎食唔哂
香煎墨鱼饼
美式BBQ猪排骨
蟹籽蟹棒忌廉意大利墨汁宽条面
Chocolate Mousse
朱古力味道浓郁,甜度适中,但略嫌有少少硬。
其实我不嬲对cafe既食物要求都无咁高,毕竟我觉得cafe唔多唔少都系食个环境。但我觉得呢度作为cafe黎讲,食物都唔错。而且d staff都好nice,我见到仲会同隔离枱d小朋友玩。