2023-11-23 218 浏览
早前第一次去启德Airside , 呢个Pet Friendly既商场, 基本上狗狗坐住车都可以去, 通道都好阔落,有3 层 (地下(有大草地 🌱)、 2 楼、6 楼) 既户外地方可以比狗狗落地跑~ 我地揾左间Camping 主题既餐厅, 餐具例如杯呀碗呀都系露营用既钛金属 , 座位都系露营櫈 , 食野上黎可以要乌低啲, 长者未必岩坐。 呢间”pet friendly” 餐厅, 其实将门口几张枱拉出近门口位置, 狗狗要留系车,系餐厅出面, 唔可以系餐厅范围。 系旁边陪住奴才食饭。奴才注意啦⚠️讲番野食先~ 谷饲安格斯牛肉拼盘HKD 368 包左2 碗蘑菇汤, 一上菜个阵觉得好似水咁好稀, 饮落都几香菇味🍄~ 唔系好杰好饱个种拼盘份量唔算多 ,但估唔到平平无奇既餐包🥖又几好食㖞! 外面少少脆内里又软又暖, 衬埋香草牛油🧈好香 !牛肉🥩质感掌握得几好, 但可以多少少盐同胡椒。 薯条 🍟 、沙律🥗都正常发挥 水牛城鸡翼配薯条HKD78 好食既 , 但鸡翼细只左啲 , 个汁唔算好杰 , 唔够入味。 烟肉卡邦尼冬甩意粉🍝HKD68 呢个几抵食呀HKD68! 冬甩🍩形状意粉好有趣, 望落去有啲似蛋

讲番野食先~
谷饲安格斯牛肉拼盘HKD 368

水牛城鸡翼配薯条HKD78

烟肉卡邦尼冬甩意粉🍝HKD68
呢个几抵食呀HKD68! 冬甩🍩形状意粉好有趣, 望落去有啲似蛋饼🥞 表面焗到有啲焦脆, 入面就正常意粉质地~
烟肉卡邦尼冬甩意粉

埋单人均HKD300 左右 , 唔算平,但启德地段差唔多啦 ! 餐厅有主题得黎,食物都有惊喜, 虽然选择唔多但试左几样都冇伏👍🏻
烟肉卡邦尼冬甩意粉