2019-09-20 156 浏览
好耐冇出去食晏嘅我,因为今晚冇时间食晚餐而谂住出去食个丰盛午餐,行行下见到呢间玻璃屋嘅餐厅,竟然好多人排,于是我地又去排下啦。等左半个钟终于入得,见到个餐牌,唔系好多个餐拣,但个餐竟好丰富,包左个汤/沙律,饮品同甜品窝夫。以食物质素同份量嚟讲,价钱唔贵。我就嗌左个set B ,系鱼柳蕃茄扁意粉,佢个汁系用新鲜蕃茄做嘅,所以食落酸酸甜甜得来又好fresh, 除咗蕃茄仲有橄榄同青椒。而鱼柳啖啖肉,意粉又够弹牙,好好食。而同事就带咗个set C,系辣肉酱热狗配炸蕃薯条。啲蕃薯甜甜地,外脆内软,我觉得好食过普通炸薯条。而个热狗,条肠系脆皮肠,加埋肉酱口感好丰富,而且佢个包系烘到外层脆卜卜,但又唔会成个包硬晒咁。讲返啲前菜先,我就啦左个烟三文鱼黑醋沙律,佢个黑醋沙律偏甜甜地,醋味减低左。而同事就拣左汤,佢今日个汤系椰菜花忌廉汤,个汤都好creamy,甜甜地。佢个餐包左半个窝夫,佢果然系窝夫专门店,因为个窝夫好厚身但又好松软,外层带小小脆,入边就好软熟,而且中间仲有啲朱古力粒,好好食。饮品方面我就加钱嗌左杯冻朱古力,满满cream,但系朱古力就比较淡,唔太够味。同事就嗌左杯冻柠水,糖浆另上俾你自己

同事就嗌左杯冻柠水,糖浆另上俾你自己调较甜度。

食到饱饱,由前菜到甜品,样样都好满意。
2019-09-19