2020-12-07
间唔中我都好钟意去MegaBox 行下,呢个商场行得几舒服,又有大型超市同家私店~ 餐厅亦有不少选择~今晚放工行完「超市特价日」,去咗10楼间✨日和号寿司料理dinner😋有咩好食?因为呢度星期一至五既晚市都有半价刺身寿司😍而最新出既拖罗盛合都有半价!梗系要嚟试下la!唔知系咪shopping 完特别肚饿,我都order咗好多嘢食下😂👇🏻睇下我食咗咩丫~黑松露牛油果火炙刺身沙律系我至爱嘅火炙左口鱼边同埋帆立贝呀😻加埋滑滑牛油果🥑、香浓松露酱,沙律菜有罗马生菜、青瓜同车厘茄配以美味日式沙律酱汁,清新醒胃!刺身: 剑鱼腩、三文鱼腩片片厚切,口感细腻而鲜美😋寿司🍣亲子花之恋、三文鱼籽军舰: 三文鱼籽粒粒鲜甜涨卜卜,两者各有特色!火炙三文鱼腩、火炙柚子胡椒帆立贝:两种食材火炙后鲜味更突出,帆立贝配以柚子胡椒酱作调味别具风味!🐮寿喜牛肉锅一上枱已经好惊喜,🐮牛肉份量比平时坊间的多,配料又丰富,鸡蛋🥚、旺菜🥬、滑豆腐、冬菇、金菇、大葱,全部「索晒」鲜甜酱油汤底,好好味啊~我仲order咗一杯白桃🍑乳酸梳打~ 😋一边食牛肉锅,一边饮杯冻梳打~ 正呀!我好钟意呢度既列车座位设计,令我谂起系日本搭JR~
有咩好食?
黑松露牛油果火炙刺身沙律
刺身: 剑鱼腩、三文鱼腩
片片厚切,口感细腻而鲜美😋
寿司🍣
亲子花之恋、三文鱼籽军舰:
三文鱼籽粒粒鲜甜涨卜卜,两者各有特色!
火炙三文鱼腩、火炙柚子胡椒帆立贝:
🐮寿喜牛肉锅
我好钟意呢度既列车座位设计,令我谂起系日本搭JR~ 仲有呀,枱面已经有一大壶茶任你斟,而呢度d staff全部都好有礼貌好nice又细心,系讲紧由我入嚟到离座都系,👍🏻值得一赞呀~
食到饱饱,棒住个肚继续shopping啦!