2019-06-04 628 浏览
之前已经食过一次觉得唔错,weekend为左犒赏自己又嚟多一次🥰🥰🥰粟米汤粟米汤有惊艳到我,系真系磨碎粟米后煮既汤,唔系平时d粟米忌廉汤咁🤣另外,个面包都有加香草,好香~牛油蘑菇钟意大大粒既蘑菇,咬落去十分juicy,口腔充满牛油味蟹肉带子意大利饭之前自己试过整risotto,知道唔容易整得好味,呢道risotto 饭粒唔会淋又吸左酱汁既味道,加上新鲜带子一流!鹅肝蘑菇意粉意粉煮得啱啱好,又有原只鹅肝既加持,掂!酥皮三文鱼一开始叫呢道菜都系贪过瘾,觉得自己系屋企应该整唔出🙈虽然无其他两道主菜咁正,不过三文鱼唔会干,伴碟既薯菜亦落足心机去整朱古力虽然店面唔大,但每道菜都感到厨师既用心,实在系小西湾既hidden gem,期待下次到访试其他新菜式🥴

牛油蘑菇
牛油蘑菇

钟意大大粒既蘑菇,咬落去十分juicy,口腔充满牛油味

鹅肝蘑菇意粉

意粉煮得啱啱好,又有原只鹅肝既加持,掂!

酥皮三文鱼
酥皮三文鱼配薯菜