餐厅: 日の苑西日式外賣專門店
资讯:

以我印象中,上环区除咗<日亭>之外,另一间日式外卖专门店应该系<日の苑>;最近,连<日亭>都结业, 只剩<日の苑>。现时,日式食肆为求生存,都话自己唔卖日本嘢!日式嘢唔等如日本嘢! 今日帮衬<日の苑>时,见到门口贴上一张 notice ,食物来源来自澳洲、智利......等等。令食客充满信心帮衬。不特止,仲有以薄利多销! 日式午餐确实抵食!$25 已经有交易!好呀!月尾要食吓平嘢呀!猪软骨饭 + 面豉汤 $25话咁快攞得! 估唔到咁大盒,仲有埋面豉汤!劲抵食!返到公司,一打开盖,有趣的是猪软骨下面系意粉! Surprise! 虽然只得 4 件猪软骨,但系都唔细件,每件够腍之余又入味!OK 㖞!以翠玉瓜及红萝卜作点缀! 送上半只卤水蛋,同样入味! 汁味道略带甜,意粉够热不过腍咗些少! 饭份量刚好!用上珍珠米。落足本! 面豉汤主要配料系海带,豆腐都无粒! 感觉单调!幸好,咸味恰到好处!比较清味又不失面豉汤嘅味道!
只剩<日の苑>。

不特止,仲有以薄利多销!
日式午餐确实抵食!$25 已经有交易!

好呀!月尾要食吓平嘢呀!

猪软骨饭 + 面豉汤 $25
话咁快攞得!
估唔到咁大盒,仲有埋面豉汤!劲抵食!

返到公司,一打开盖,有趣的是猪软骨下面系意粉!
Surprise!
送上半只卤水蛋,同样入味!
汁味道略带甜,意粉够热不过腍咗些少!
饭份量刚好!用上珍珠米。落足本!
猪软骨饭
面豉汤
主要配料系海带,豆腐都无粒!
感觉单调!幸好,咸味恰到好处!比较清味又不失面豉汤嘅味道!
2011-04-28
2 分钟 (外卖自取)
猪软骨饭