呢间酒吧几得意,因为佢地既外表完全系一间酒吧,但佢地既主打食物系拉面,你冇睇错,就系日式拉面。 入到去见到唔少精心布置,特别系墙上既「你有故事我有酒」霓虹灯,立刻有一种江湖味泛起。打开菜单见到有好多主食同小食,主打都系日式类别,好有fusion感觉。 点菜时老板娘都好热情介绍佢地既出品,原来佢地既厨师出身自全球第一间米芝莲一星拉面MIST,所以我地都无虑即决叫咗1碗招牌叉烧拉面同新出既海鲜沾面。 系主菜黎之前就食返d小食同饮杯啤酒先,唐扬鸡肉质鲜嫩,鸡味好够,配搭1664啱啱好。 第一碗黎既系叉烧拉面,溏心蛋浮系叉烧上面,加埋各式配料,令到成个卖相已经攞满分。汤黑蒜油味好重,同汤底夹埋已经好吸引。 叉烧肥瘦适中,烧得好香好熟烂,拉面好幼身,浸系汤匙中一啖食哂最完美。份量都算几充足,可能方便人食完就继续饮酒,呢个面量打底后相信会千杯不醉。 沾面上台时非常抢眼,原来系有干冰放底,烟气一直喷出,绝对系打卡首选。沾面既面底好有趣,应该系台湾既阔条关庙面,唔少拌面都会选用,因为贪佢挂汁能力好高,用系沾面上真系神来之笔。沾面汤汁好浓郁有料,每啖面都挂上咗满满既材料,阔条面好处就系好烟韧,而且经过干

沾面既面底好有趣,应该系台湾既阔条关庙面,唔少拌面都会选用,因为贪佢挂汁能力好高,用系沾面上真系神来之笔。沾面汤汁好浓郁有料,每啖面都挂上咗满满既材料,阔条面好处就系好烟韧,而且经过干冰处理后,特别弹牙。
2021-04-10