2025-02-09
香港人最钟意就系打边炉,特别系而家踏入冬天更加需要,因为打完边炉成个人都暖哂,今日同个fd就去咗一间IG都几红既港式火锅店,贪佢劲多优惠得黎质素唔差虽然熊本牛锅系楼上铺,但平日晚上客人都算几多,证明都有唔少捧场客,餐厅主打三段式打边炉体验,首先系送上一个日式和风鸡煲,入面除咗嫩滑多汁既鸡件,仲有蕃薯、紫薯同埋金菇,令秘制酱汁带点甘甜食完鸡煲加汤之后就系蒸海鲜环节,只要系铺头社交媒体留言就送,总共有5款海鲜包括肥美生蚝、扇贝、鲍鱼、沙白同鲜虾,简单用蒜蓉辣椒调味已经好正,肉质都系爽弹有咬口,绝对唔系下栏货食完海鲜终于开始打边炉,今日食入门餐有顶级牛肉、牛肩胛同保湿豚肉等等,事先订位仲可以享有二人同行一人半价优惠,人均唔使300就有得无限时任饮任食顶级牛肉肥瘦适中,不过我最爱都系牛肩胛,因为解冻得好,令肉质松软有肉味,油脂啱啱好系嘴内融掉,豚肉大块厚身有咬口外面火锅料都有几十款,特别推介饺子类同牛柏叶,同汤底都非常夹,菜同主食都有唔少,例如有生面粗面等等都系少见既最后甜品都有惊喜,因为3款雪糕曲奇、朱古力同士多啤梨,独立杯装甜品好多,有木康布甸、炖蛋、蓝莓奶冻同埋红豆龟苓膏等等,系要留返甜
最后甜品都有惊喜,因为3款雪糕曲奇、朱古力同士多啤梨,独立杯装甜品好多,有木康布甸、炖蛋、蓝莓奶冻同埋红豆龟苓膏等等,系要留返甜品胃对付埋先走