2018-05-30
9号水产开咗一段时间,终于有机会来潮下圣估唔到一嚟就比呢间餐厅吸引左,见到出边有好多绿茶甜品,日式定食又系我钟意食嘅嘢。二话不说就扯住A先生入去啦定食set定价大部份都系百几蚊,同普遍日式餐厅差唔多。不过!大部份定食都会再送一个小蛋卷!呢样嘢好吸引到我我就叫咗炸猪扒定食套餐$130,有饭又有乌冬,满足左两个愿望炸猪扒水准吾错,出边炸得金黄,唔会皮肉分离,薄薄地既脆皮,里面啲肉实够滑,仲有猪扒汁同椰菜比得上专食猪扒嘅餐厅另外一向钟意食乌冬既我,觉得呢个海藻乌冬几特别,佢系比较扁身嘅,似系淡淡的日本紫菜味,乌冬都好弹牙好滑而A先生就叫左迷你三彩丼定食$148,佢话望到就好吸引,好丰富,咩都有得试吓份量十足,有两片厚肉鳗鱼烧汁令到鳗鱼更加惹味,而且啲肉好滑吞拿鱼蓉饭又系红色一片遮住晒啲饭,好多丫捞埋Wasabi同饭食,好似食紧大寿司,yummy 我哋两个顶食到一人送咗一个小蛋卷分别可以拣芝麻绿茶或者原味A先生好味到一直想抢埋我个过嚟食绿茶味几出,但依然有蛋香,而且够软绵,好想再食翻个由于个绿茶蛋卷太出色,我哋再叫多咗两个绿茶嘅甜品,变大肥仔啦抹茶软雪糕芭菲$88全部都系我钟意食嘅嘢呀,有三粒
我就叫咗炸猪扒定食套餐$130,有饭又有乌冬,满足左两个愿望 炸猪扒水准吾错,出边炸得金黄,唔会皮肉分离,薄薄地既脆皮,里面啲肉实够滑,仲有猪扒汁同椰菜比得上专食猪扒嘅餐厅
份量十足,有两片厚肉鳗鱼烧汁令到鳗鱼更加惹味,而且啲肉好滑
抹茶软雪糕芭菲$88
全部都系我钟意食嘅嘢呀,有三粒比较实心嘅白玉(我食咗两粒),抹茶味重而且软雪糕香滑配埋红豆脆饼同绿茶啫喱,好有幸福感啊
日本宇治抹茶班戟$78
班戟就食得多,抹茶味嘅班戟就真系未试过淡淡的抹茶香,有姐唔住佢嘅蛋香,又够松软点埋雪糕食,更加好味(两粒白玉又系我食咗hahaha)
成餐饭都好高质,价钱合理,味道好,绿茶甜品出色,推介推介