猪软骨七小时煮野菜咖哩饭 $69猪软骨煮得好软腍,软骨都已经变成啫喱状,入口即溶,不过略嫌调味偏咸;野菜有翠肉瓜、萝卜、薯仔、西芹、西兰花、椰菜花同肉豆,冇调味,只系靠个咖哩汁,而个汁就系普通日式咖哩味,唔会辛口。个饭夹杂咗少少黄色,初时以为系鸡蛋,食落应该系南瓜蓉同粟米,甜甜地,几有心思,但饭嘅质感就麻麻,唔系珍珠米弹牙嘅口感,亦唔系粒粒分明,有少少一旧旧痴实哂咁。生姜烧汁牛肋白芝麻汤乌冬 $69汤底似带有淡淡芝麻香气嘅猪骨汤;牛肋肉完全唔韧唔柴,好腍,有牛味,但冇任何调味,生姜只系当配菜咁放上面,略嫌牛肋肉太清淡。乌冬配以大量洋葱同椰菜,每食一啖都会夹到菜,感觉好健康🤣 乌冬粗幼度适中,滑溜,少少弹牙,唔算好烟韧。〰️〰️〰️〰️〰餐厅性价比高,$69蚊而且冇加一,招牌嘅猪软骨系好食嘅,值得一试😋 而且饭同乌冬都有好多蔬菜做配菜,营养好均衡,食落唔会太有罪恶感。餐厅英文名系CAMPER’S,所以餐厅放咗啲camping嘅用品;小店座位唔多,枱与枱之间都冇大多空间,基本上隔离枱讲咩都一清二楚😅 我哋系星期六14:15左右到,前面有3个party等紧,但好好彩等咗5分钟左右就顺利入座,顺带一提
猪软骨七小时煮野菜咖哩饭

猪软骨七小时煮野菜咖哩饭 $69

生姜烧汁牛肋白芝麻汤乌冬
生姜烧汁牛肋白芝麻汤乌冬 $69
〰️〰️〰️〰️〰
我哋系星期六14:15左右到,前面有3个party等紧,但好好彩等咗5分钟左右就顺利入座,顺带一提,餐厅15:00就落场,想过嚟食就要预返时间。
〰️〰️〰️〰️〰️
食物: 4/5