2019-04-27 81 浏览
同朋友仔行行下街,发现左一间装修好简约既日式餐厅,于是就试下。晚餐既餐牌,价钱算中上价钱,而且系唔包饮品,想要饮野就要另外叫。而饮品价钱约30-40蚊左右。咁我同朋友都睇中左同一个餐,就系豚三味丼。豚三味丼个餐有前菜青瓜、面鼓汤同主食。豚三味系指西京烧豚肉、豚角煮、豚肉肠。 西京烧豚肉 系图中都见到肥膏同肉条理分明,食落去都好有肉汁。 豚肉肠 呢个食落去就冇特别,系普通肠仔既感觉。 豚角煮 系图片系见唔到佢既踪影,原因系食食下,先会发现原来系d饭既中间,有惊喜既感觉。不过,喜欢健康既我就麻麻地豚角煮,因为其实系类似东波肉,好肥啊。但钟意食东波肉既朋友,就应该好钟意,因为系焖得好临,入口即溶咁。总结,食物质素、味道系唔错。装备好简约,坐得都好舒服,bar枱果边都有电制叉电,都算几细心。但食物份量有点细,而且晚餐set系冇饮品,价位有点贵。

而饮品价钱约30-40蚊左右。

咁我同朋友都睇中左同一个餐,就系豚三味丼。

豚三味丼

个餐有前菜青瓜、面鼓汤同主食。

豚三味系指西京烧豚肉、豚角煮、豚肉肠。

西京烧豚肉
系图中都见到肥膏同肉条理分明,食落去都好有肉汁。

豚肉肠
呢个食落去就冇特别,系普通肠仔既感觉。

豚角煮

豚三味丼

总结,食物质素、味道系唔错。

但食物份量有点细,而且晚餐set系冇饮品,价位有点贵。

2019-04-18