铜锣湾有一层商场,聚集几间大家乐集团既餐厅,其中一间餐厅feel好似日式家庭餐厅,有日,西式菜,甜品。叫左照烧鸡扒配日式蛋饭($98),三文鱼明太子鲣鱼汁意大利面($98),dinner set配餐汤/沙律,餐饮,梳乎厘班戟配北海道牛乳雪糕($98)。拣左餐汤,以大杯装住,有别于一般用汤碗。蕃茄浓汤好大阵蕃茄味,面头已经放左几粒脆脆地既面包粒,浸完之后,外软但内仲脆脆地,唔错。食到有蕃茄粒,不过略为咸左dd。份量比平时饮既感觉多d。照烧鸡扒既香又脆,肉质嫩而唔"鞋",而且热辣辣送上枱。炒蛋厚厚地,铺系饭上面,滑而唔会煮得太老。饭方面,唔系普通平时食到既饭味,食既时候,带有少少麦味((?),几特别。三文鱼少少一旧系面头,同鸡扒set比较,价钱一样,但就失色左少少。因为尼个健康清新d,如果觉得冇味道,就可以拌匀明太子。个人觉得明太子太咸,所以冇拌匀都一样好食。有大量菇菌一齐煮意大利面,卖相唔错。第一次食梳乎厘班戟,餐厅亦做到上枱效果可以摇下个碟,班戟就会郁下郁下。一碟有3件,有松软既口感,唔会话好多空气系入面,所以唔系只系食紧好多空气。配有糖酱,雪糕,少少水果拌碟,雪糕同班戟一冻一热,口感

叫左照烧鸡扒配日式蛋饭($98)三文鱼明太子鲣鱼汁意大利面($98)dinner set配餐汤/沙律,餐饮梳乎厘班戟配北海道牛乳雪糕($98)
餐汤(蕃茄浓汤)

照烧鸡扒配日式蛋饭

梳乎厘班戟配北海道牛乳雪糕

第一次食梳乎厘班戟,餐厅亦做到上枱效果可以摇下个碟,班戟就会郁下郁下。一碟有3件,有松软既口感,唔会话好多空气系入面,所以唔系只系食紧好多空气。配有糖酱,雪糕,少少水果拌碟,雪糕同班戟一冻一热,口感唔错。

整体,环境舒服,钟意坐几耐都冇问题,侍应服务亦好。设有水吧,想饮水就自己动手。
2018-10-16
餐汤(蕃茄浓汤)
照烧鸡扒配日式蛋饭
梳乎厘班戟配北海道牛乳雪糕