近排疫情开始无咁严重,我地又出去揾食啦😆 今次黎到旺角嘅良心日式居酒屋-- 令和锅物酒场内部装修充满日本风情,暂时无得去日本,梗系黎支持下良心小店食返餐劲架啦😉今次叫左个二人前套餐 - 松,一次过有哂沙津、前菜、小食、刺身、炸物、石烧、锅物,非常抵食!是日沙津系麻酱豆腐沙津,豆腐非常嫩滑,豆香同麻酱真系好夹,仲有海葡萄同鱼子系面更加有口感👍前菜就拣左日式炸鸡同和牛他他,炸鸡金黄香脆仲有蛋黄酱配搭,和牛他他就系两大片和牛上面铺了配料和香葱都几特别杂锦天妇罗就有齐海老、 茄子、秋葵、南瓜、冬菇,炸到外脆内嫩非常高质😚四色刺身盘就有赤虾两件加上油甘鱼、三文鱼同吞拿鱼各三件,油甘鱼嫩滑油香十足,赤虾、三文鱼同吞拿鱼都好新鲜肥美😋跟住就到戏肉啦😍😍石烧日本和牛(150g),有店员亲自系台帮我地烧埋,份量相当多,牛味都够香,入口和牛嘅油香充满口入面,烧到岩岩好👍 👍 唔好以为就咁就完丫,仲有个海鲜锅物,有齐海老、乌贼、扇贝、生蚝,样样都大大只非常新鲜,个锅本身有好多蔬菜同菇,加埋奶白色嘅猪骨汤,真系食指大动😝 (不过留意返由于出菜真系非常快,个锅记住较细火或者先熄左佢唔系就干哂水架啦😂😂)除左套

麻酱豆腐沙律

和牛他他
日式炸鸡

四色刺身盘

石烧日本和牛
石烧日本和牛

海鲜锅物

除左套餐,我地仲叫左牛舌同鳗鱼串烧,牛舌系厚切,口感弹牙,牛味都非常特出😊鳗鱼比蒲烧会清淡小小,但都鲜味同嫩滑😋
烧和牛舌

野饮方面,我地叫左柚子乳酸梳打同蜜桃乳酸梳打,黎到劲大杯劲抵饮,而味道都非常唔错柚子同蜜桃都好出,大热天时够哂解渴!
另外店内做紧清酒半价,有过百款日本酒选择,想叹返杯嘅朋友,一定要试下!

2020-09-16
麻酱豆腐沙律