2024-08-16
日式居酒屋🏮Lisa 榻榻米初体验🤣今日去完迪迪尼,落左旺角食饭同Lisa一齐去左日式居酒屋《月炉 端烧》小店分左上下二层,下层吧枱,今次我地坐上边,系日式榻榻米😍Lisa 第一次坐榻榻米食饭🤣边播住富士山风景,真系好似去咗日本咁😌点左一份套餐冰点夏日二人前 $468先付二点盛 系日式渍物(乔头)清新开胃,配搭薯仔明太子沙律时令日本真蚝(2只)只蚝一定大过Lisa既手板,蚝🦪鲜甜美味🤣套餐蚝可以加20蚊转烧南非鲍鱼,鲍鱼大大只切开四旧,Lisa食得非常滋味四色刺身拼盘刺身拼盘入面有三文鱼、吞拿鱼 鱿鱼刺身,厚切刺身,新鲜肥美,今次系Lisa第一次食鱿鱼刺身,烟烟韧韧,好味🤤厨师烧物拼盘包括八串厨师发板既串烧,烧物火候控制得很好,味道咸淡适中,芝士免治鸡肉串会沾蛋黄,特别嫩滑,Lisa话烧粟米系必点,系日本栗米,香甜好味,最后仲追加左 烧鸡翼同烧菠萝,烧鸡翼鸡皮卜卜脆,鸡肉仲系好嫩滑,烧菠萝系Lisa 妈最爱,香甜又多汁泡菜鸭肉冷稻庭全晚的意外惊喜,酸酸辣辣泡菜,加埋冰凉乌冬,清新解暑开胃,乌冬系稻庭乌冬,食落口唔会有厚重粉质,Lisa 成碗连汤饮埋,yummy 食埋蕨饼同蜜瓜味和果子,
今日去完迪迪尼,落左旺角食饭
同Lisa一齐去左日式居酒屋《月炉 端烧》
小店分左上下二层,下层吧枱,
今次我地坐上边,系日式榻榻米😍
Lisa 第一次坐榻榻米食饭🤣
边播住富士山风景,真系好似去咗日本咁😌
点左一份套餐冰点夏日二人前 $468
先付二点盛
系日式渍物(乔头)清新开胃,配搭薯仔明太子沙律
时令日本真蚝(2只)
四色刺身拼盘
刺身拼盘入面有三文鱼、吞拿鱼 鱿鱼刺身,
厨师烧物拼盘
泡菜鸭肉冷稻庭
食埋蕨饼同蜜瓜味和果子,就大满足啦,成间餐厅都系打卡位😂要帮lisa影多几张靓相 😊😊