2024-05-19 87 浏览
📍矶の水产今次又黎到观塘揾食,系间日式居酒屋🏮餐厅位于海滨长廊附近,开放式既设计,仲可以望到海滨公园公园😌吹著凉风食饭,别有一番风味😇🍣 旬之寿司 8点 $168一共有八款寿司:三文鱼、吞拿鱼、章红鱼、蜜柑鲷、左口鱼边、油甘鱼、带子同海鳗~满足我想试晒嘅欲望🤤每款都各有特色:带子大粒得嚟食落鲜甜;左口鱼边油脂丰富,有种入口即溶嘅感觉🤩呢个系人气之选,值得一试😎🌈七彩火龙卷 $68九龙卷里面包住嘅系炸虾🍤同青瓜丝,即叫即炸,食落脆口,虾肉口感正正常常~因为加咗啲青瓜丝,所以口感变得更加爽脆,更加可以解油腻感!最特别嘅位系火龙卷外层铺满七彩芝麻,打卡效果一流🙈🍲寿喜烧肥牛锅 $98嚟到日式居酒屋锅物当然唔少得!试咗呢个肥牛锅,肥牛嘅数量几多,夹到底都仲有🤣但牛肉略嫌肥咗少少🤏配料有娃娃菜、鸣门卷🍥、冬菇、金菇、豆腐等等,都几入味,好够饱🙈🥄清酒煮蚬 $68份量有够多!足足有成廿几只🤣每只蚬都大大只,蚬肉肥美,食落鲜甜,完全冇沙🤤每只都沾满清酒嘅鲜甜味~另外,仲可以拣蒜蓉牛油焗蚬都系热门选择之一,下次试下先🦑海苔鱿鱼须 $58鱿鱼须炸至金黄酥脆,鱿鱼须算几大条而且口感烟韧,配埋海苔同沾沙律酱
📍矶の水产

🍲寿喜烧肥牛锅 $98

🥄清酒煮蚬 $68

海苔鱿鱼须

🦑海苔鱿鱼须 $58
鱿鱼须炸至金黄酥脆,鱿鱼须算几大条而且口感烟韧,配埋海苔同沾沙律酱一齐食绝对冇得输🤣亦都系几唔错嘅伴酒小食

吉列炸蚝

🦪吉列炸蚝 $38
一共有四只蚝~只蚝唔算话好大只,但味道系足够嘅!唔会食到有腥味,蚝嘅鲜味系有~整体发挥正正常常

汽水(可乐味) $28 & 汽水(波萝味)

🥤汽水(可乐味) $28 & 汽水(波萝味) $28
两枝汽水个樽同设计都好靓,基本上去亲日本都会饮😙可乐味会较甜;而菠萝味酸酸地,几开胃~

⭐️好味指数:8/10

📍 矶の水产 (观塘)
观塘海滨道133号万兆丰中心地下3号舖

#观塘 #万兆丰中心 #海滨 #矶の水产 #旬之寿司 #七彩火龙卷 #寿喜烧肥牛锅 #清酒煮蚬 #海苔鱿鱼须 #吉列炸蚝 #日式居酒屋 #居酒屋#Quaysideseafood #香港居酒屋 #日本料理 #串烧 #浜烧
旬之寿司 8点
七彩火龙卷
海苔鱿鱼须
吉列炸蚝
汽水(可乐味) $28 & 汽水(波萝味)