2018-03-22 156 浏览
又到左要谂食咩既晚饭时间,谂起新年经过中染大厦见到间新开既意粉餐厅,之后经过几次都无食到,今次就拣佢啦去到门口7点几,唔洗排队。位置唔算阔落,餐牌选择亦唔算多。有4种意粉酱底,4拣1配意粉,另外仲有8、9种配料可加钱配。十足十食车仔面咁,拣个面底再加自己中意既𩠌。当然亦都有D已经配搭好既推介食法可以拣。饮品亦需要加钱配,有汽水、自家制冰茶等等。我拣左本菇忌廉意粉加茄子。一上台觉得份量有D少。我本身几中意食忌廉蘑菇酱意粉,不过呢个酱只系普通而且好少本菇,但系胜在意粉整得非常烟韧有咬口,有面粉既香味。中意烟韧口感既朋友可以一试。另外我都加左茄子,但系皮太干,唔入味,唔需要试。同行既朋友就拣左明太子酱意粉加炸鸡。呢个应该都系配搭好既推介食法。又系份量唔够多,同行男朋友食完都未饱 系无咩味既明太子酱,炸鸡系好味但系有D位又干到有D硬,都系果句意粉好食!就快食饱既时候,侍应姐姐送上两杯“茶”,我仲好奇怪点解依家先比茶我地。一饮,咸既?原来系味增汤,味道系一个字:奇怪!最后埋单HK$125,价钱唔系贵,因为份量少,而且味道唔算突出,试一次就够。如果食厌左港式车仔面,试一次日式酱汁意式面底既车仔面都

我拣左本菇忌廉意粉加茄子。
本菇忌廉意粉加茄子

明太子意粉加炸鸡

又系份量唔够多,同行男朋友食完都未饱

味增汤

如果食厌左港式车仔面,试一次日式酱汁意式面底既车仔面都无妨
 整体黎讲,我下次再去食肯定只系因为佢D意粉够烟韧!
题外话/补充资料: 见到隔离有个人叫晒所有𩠌,黎左一大兜,哈哈
2018-03-09