2018-10-11 58 浏览
大角咀一带夜晚灯光火着,食肆种类繁多,今次选择咗呢间比较新式嘅日式意式fusion菜试下。店外望入去已经俾佢嘅装修吸引住,与一般café比比较光猛,感觉干净舒服。以平日晚上而言,店内客人都不少。食物方面,我同朋友就点左凯萨沙律、鹅肝多士、双层芝士脆薄饼同埋玫瑰花乳酸特饮。凯萨沙律生菜作底,上面舖住满满芝士粉,加上风干火腿同埋烟三文鱼,味道视觉都满足到。而店员仲特别推介餐厅自己焗嘅蒜蓉包,可惜本身唔系蒜蓉爱好者,试落觉得蒜味十足,喜爱蒜香嘅食客应该会几钟意。鹅肝多士系厚厚嘅意式面饱上面,加上一块煎至金黄色嘅鹅肝,卖相都已经令人流哂口水。食落口都完全冇失望,鹅肝浓浓嘅油香一咬落去就散发出来,而意式面饱刚刚与油腻嘅感觉平衡返,系很好嘅配搭。双层芝士脆薄饼呢一款薄饼可以加钱选配料,我地选择左水牛芝士同埋烟三文鱼。后来发觉本身嘅双层芝士已经极厚,个人建议可以唔加水牛芝士而选择其他配料。刚刚焗出来嘅双层芝士份量十足,轻易做出邪恶拉丝🤣🤣。而食落口厚厚嘅芝士同脆口嘅薄饼底,一软一脆,口感丰富。玫瑰花乳酸特饮饮品睇落几靓,乳酸饮品上洒上玫瑰花碎。味道都唔错,但个人觉得玫瑰花味不太重。同员工口中得知,餐

凯萨沙律

双层芝士脆薄饼

刚刚焗出来嘅双层芝士份量十足,轻易做出邪恶拉丝🤣🤣。

而食落口厚厚嘅芝士同脆口嘅薄饼底,一软一脆,口感丰富。

玫瑰花乳酸特饮

同员工口中得知,餐厅嘅菜单仍然在增加菜式,希望迟啲会再系度食到更正更有创意嘅食物!
2018-10-10