2024-09-23
圆方超市3hree Sixty买完野谂住食埋饭先走,原来呢到都开左拉面店「大宫」,主打唔同口味日式拉面🍜定食、咖哩饭、炸物小食等,一于试吓!叫左两款拉面,第一款系新出嘅柚子叉烧拉面,先饮啖汤,充满柚子香味,面头仲有少少柚子丝,味道清新,清爽又没有一点油腻的感觉,好啱夏天食😍另一款黑蒜豚骨叉烧拉面🖤奶白色嘅豚骨汤底加入香浓黑蒜油,仲加入蒜片,蒜香扑鼻😚 拉面嘅配料,仲有叉烧、木耳丝、椰菜丝、蛋、紫菜。叉烧质感软腍,面质软硬度适中👌🏻小食叫咗日式炸饺子,即叫即炸,外皮十分香脆!另外仲有多款丼饭,例如鳗鱼饭、牛肉丼、吉列猪扒定食等等,选择都几多,下次经过又可以再嚟食!🔸柚子叉烧拉面🍜🔸黑蒜豚骨叉烧拉面🖤🔸日式炸饺子🥟📍#大宫 (#尖沙咀美食)#尖沙咀 柯士甸道西1号 #圆方 (Elements)1090号舖425号柜台
叫左两款拉面,第一款系新出嘅柚子叉烧拉面,先饮啖汤,充满柚子香味,面头仲有少少柚子丝,味道清新,清爽又没有一点油腻的感觉,好啱夏天食😍 另一款黑蒜豚骨叉烧拉面🖤奶白色嘅豚骨汤底加入香浓黑蒜油,仲加入蒜片,蒜香扑鼻😚 拉面嘅配料,仲有叉烧、木耳丝、椰菜丝、蛋、紫菜。叉烧质感软腍,面质软硬度适中👌🏻
🔸柚子叉烧拉面🍜
🔸黑蒜豚骨叉烧拉面🖤
🔸日式炸饺子🥟
📍#大宫 (#尖沙咀美食)