2020-05-19 53 浏览
今日朋友喺荃湾呢头放工,所以我哋一行几人就决定去悦来坊呢间日式小店食晚饭,小店装修几有日式风味,而因为疫情嘅关系,餐厅每张枱之间都有隔版。餐牌上面大多数都系拉面、定食以及小食。-蒲烧鳗鱼饭鳗鱼肉质肥美,配合鳗鱼酱汁都唔错。定食仲有面豉汤、茶碗蒸,仲有个沙律添。面豉汤好好饮,茶碗蒸入边有菇作为配料,加上香滑嘅蒸蛋,味道不俗;沙律嘅份量都唔少,食晒成个定食一定会好饱-札幌螃蟹拉面蟹棒正常味道,溏心蛋虽然其貌不扬,但系食落都OK㖞。汤底浓郁,配合软硬适中嘅面条,口感唔错。-温泉蛋牛肋条饭牛肋条煮得入味,温泉蛋不过不失。-北海道南瓜炸薯饼炸薯饼外皮炸到脆卜卜,上餐嘅时候热辣辣,入边仲有啲流心南瓜蓉,好食-饮品方面,我哋点左富士山柚子梳打同全熟桃味梳打汽水。柚子梳打味道清新,饮落酸酸甜甜,柚子味浓郁,同拉面好夹呀。桃味梳打有水蜜桃嘅香甜气味,饮落有淡淡清香,都值得一试

餐牌上面大多数都系拉面、定食以及小食。

蒲烧鳗鱼饭

札幌螃蟹拉面

温泉蛋牛肋条饭

牛肋条煮得入味,温泉蛋不过不失。
北海道南瓜炸薯饼

饮品方面,我哋点左富士山柚子梳打同全熟桃味梳打汽水。