冇谂到喺香港可以食到咁顶级嘅烧肉放题。不久前听同事讲佢同屋企人一齐去呢间旺角【八木桥日式烧肉】食buffet,然后同我分享咗用餐心得,佢哋一家人都食得非常开心,觉得食材好新鲜,用餐环境亦都好舒适,唔会嘈,重点系高级食材任食任饮。既然佢咁推介呢间日式烧肉放题,我就打算去试一试。𠮶边嘅装潢真系非常优雅嘅日式和风,的确如佢所讲环境真系好舒服,感觉喺度用餐心情都会特别好。然后喺佢哋前台仲见到咩“牛匠岩手认定书”,虽然唔系好清楚,但系就觉得佢哋有好专业嘅证书。讲讲我今次点嘅配套,叫【雨餐】,就系最顶级最贵𠮶个,价位$1108,任食一个半钟,觉得好抵。【A5和牛西冷】:确实好高级,雪花好靓,肉质鲜嫩好新鲜,可以尝到浓厚嘅牛油香,软嫩之余仲有少少咬劲,加上烧烤出嚟嘅风味,真系非常好食。【A4黑毛和牛后腰肉】:肉质比较细腻,瘦肉较多,但系唔会太韧,和A5和牛嘅味道有啲唔同,都系香气十足,微微带点牛肉嘅清香。【A4黑毛和牛三角腩】:油脂偏多,但系分布均匀,因为切片比较冇咁厚,口感比较细腻,比起后腰肉比较软。【海鲜拼盘】:摆盘非常诱人,海鲜种类多,而且非常新鲜,唔会有臭腥味,个人最钟意扇贝,好弹牙好香。今

既然佢咁推介呢间日式烧肉放题,我就打算去试一试。

今次嘅体验真系非常好,同事冇呃我,下次一定会再嚟!!

2024-08-06