2024-07-12 107 浏览
配菜好丰富,猪软骨大大件牛肋便当卖相精美茄子外脆内软!真系好多春!向和风料理@北角搭地铁去北角,由A1出口向右行几步就嚟到呢间日式料理店。🇯🇵🫕🥢交通十分方便!.主打新鲜即做,大Chef昌哥极关心食客的感觉,目标🎯想做到最好,抵赞!👍👍⋯⋯🐷慢煮猪软骨沙律🥗两件大大件猪软骨,加上田园沙律菜,让人垂涎!沙律酱可以拣多汁、走汁或分汁上。如果不喜欢吃生的菜,可以𨍭为熟菜,谂得非常周到又好体贴!🫶🏼🫶🏼🐷猪软骨:肉质润软不觉嚡,连长者都啱食,唔知可否增加骨胶原?😀大Chef话呢味嘢需要5至6小时用细火炆到腍,咁先唔会散!真系好细心去料理嘞!🥣🥣🐮萝卜牛肋白味噌定食一set有味噌汤+伴菜+米饭+温泉蛋。主菜牛肋用白味噌制作,食落好有feel,有点似腐乳的香味、但其实不是腐乳。牛肋厚肉肥瘦适中,同样食落不咸好滋味!😁🍆脆脆蒜香茄子如果平日不喜欢食茄子,咁要试吓呢度嘅天妇罗酥炸茄子,外脆内软甘香惹味,包你从此爱上佢噢!大厨话系即叫即炸,绝不番炸!👍👍👍🐟酥炸多春鱼每条都炸到薄脆可口,一啖咬落成口鱼春,咸香四溢,有水准!又系即点即炸即上枱。🥢🥢今餐和风料理食得很开胃,大部分菜式都有配菜,猪、牛肉吃后不
配菜好丰富,猪软骨大大件
牛肋便当卖相精美
茄子外脆内软!
真系好多春!

向和风料理@北角

🐷慢煮猪软骨沙律🥗

🐮萝卜牛肋白味噌定食
牛肋厚肉肥瘦适中,同样食落不咸好滋味!😁

🍆脆脆蒜香茄子

🐟酥炸多春鱼

今餐和风料理食得很开胃,大部分菜式都有配菜,猪、牛肉吃后不觉滞腻,大chef昌哥抵赞👍👍!
我哋刚离开店舖就见到4位外国客人进店,他们认真识货!🥢🥢🥢

#向和风料理