2024-04-15
大家又有冇觉得寻找一间一试难忘嘅拉面店总系一种挑战?我今次就要介绍一间位于将军澳嘅日式拉面店 - 乐面。一入店,装修已经相当吸引,灯光艺术与木制嘅装饰彷如将我地带返去日本,营造出宁静舒适嘅用餐环境。▶️花雕醉人参鸡白汤配(日系拉面)◀️先黎个signature道菜 - 花雕醉人参鸡白汤拉面。见到汤底都已经流口水,靓丝丝的白汤,一试就知道特别炖煮过,汤味相当丰富。拉面面条Q弹烟韧,口感真系第一流!每一口都令人感到满足。👍▶️悦和花雕酒配鸡肉、海盐火灸山药及鸡油炒虫草花◀️跟住就个主菜 - 悦和花雕酒配鸡肉,吸足咗花雕酒香嘅鸡肉,味道美妙,口感亦好juicy。再加埋一旁的海盐火灸山药,富有口感,同埋鸡油炒虫草花,丰富嘅层次感令人惊喜。🥳▶️配料:葱花、酱油溏心蛋、豚肉、红椒丝◀️每碗拉面都自订咗嘅配料,葱花,酱油溏心蛋,豚肉,红椒丝,一试就知根本系完美嘅配搭!味道香浓,相当新鲜,就算食到最后都迫人回味。😊▶️椒盐唐扬日本池鱼◀️做为揭饼,就拣咗份椒盐唐扬日本池鱼。外皮炸得黄金松脆,鱼肉又鲜嫩多汁,配埋椒盐更显得风味独特,绝对系抢眼之作!😍▶️爆菊普洱◀️食物食好之后,点都要有杯好茶去消食啊。爆菊普洱 ,清新可
▶️悦和花雕酒配鸡肉、海盐火灸山药及鸡油炒虫草花◀️
▶️配料:葱花、酱油溏心蛋、豚肉、红椒丝◀️
▶️爆菊普洱◀️
食物食好之后,点都要有杯好茶去消食啊。爆菊普洱 ,清新可口,令人心神怡然,帮助消化,为呢一餐划上完美嘅句号。☕️
黎到「乐面」食饭,无论系午餐抑或晚餐,都绝对可以为疲倦的身心带来一份慰藉。每一个菜式都充满了心机,新鲜的食材,独特的烹调方法,你一定会对「乐面」留下深刻的印象。真心推介你都可以黎「乐面」一试,准保你爱上呢间餐厅!看到这里,你还在等什么?快来「乐面」开始你的美食之旅吧!🎉🏃♀️🏃♂️🍲