2023-09-15 33 浏览
突如其来的一天假期~即兴约左我妈去食日本菜,享受一下悠闲的午饭时光!餐厅装潢是日本武士做主题,有2张卡位及L 字形Bar 枱,每份午市套餐都配有前菜(花胶鸡汤冻)、鲷鱼汤和茶碗蒸,而且服务员很细心讲解,好有礼貌。A4 和牛丼 $188和牛非常软滑无筋,配上特制烧汁,好有风味,中间仲有洋葱中和一下油腻感,而黄色既饭系用牛油炒过,非常有风味。寿司定食(10件) $328分别有赤虾、拖罗、鲭鱼、蟹肉海胆、金目鲷、赤身、鲽鱼、鲂𫚒、帆立贝等款式,鲽鱼有酱油灸过,香味十足,而拖罗已挑袪鱼筋,金目鲷和鲂𫚒都口感很好,蟹肉海胆都好浓味,总结全部味道都好食。刺身定食(6点)$468有赤身和大拖罗、鲭鱼、赤虾、灸烧喜之次、帆立贝和真鲷,刺身味道和寿司相若,属于高品质。另外都系配埋牛油炒饭。另外讲埋午餐包埋既配菜,花胶鸡汤冻几开胃,因为落左d 醋,而鲷鱼汤系白色好浓既汤,好鲜甜!茶碗蒸味道都好好,上面有蟹肉同甜甜的栗子,我最钟意甜甜风味既,所以评分好高。食评总结,餐厅环境舒适,用餐位置阔落,食物品质都唔错,最岩悠闲唔赶时间慢慢食。

A4 和牛丼 $188

寿司定食(10件) $328