2018-08-01 283 浏览
果日因为有事要做所以5点先有时间食饭,见到成日排长龙嘅炸鸡店唔洗排队,就决定入去试一试。伙计服务几好,我一入去就好快有人招呼,笑容又几好,又即刻放低杯水俾我,感受到少少日式服务的贴心。望左一轮menu,最后决定叫karayama定食(希望我无记错个名xd),有4旧炸鸡同埋可以拣2款酱汁。见店内得咁少人,我仲担心左一阵厨师会唔会休息,要等好耐先有得食。出乎意料地,我等左10分钟左右就上菜喇~炸鸡香脆juicy,系传统日式炸鸡嘅口味,酱汁方面我拣左芝麻蒜香酱同芥末蛋黄酱,两款都好独特,令我有一种「既生瑜,何生亮」嘅感慨,有少少后悔只叫4旧炸鸡,因为个酱实在令人欲罢不能!!
karayama 定食
2018-07-30