熊本烧肉 Yakiniku Kumamoto 食评 日式烧肉、火锅及刺身三重享受位于铜锣湾市中心嘅熊本烧肉,全日供应日式烧肉放题同午市定食。今次我哋选择咗下午茶时段,点咗「上选烧肉火锅放题」同埋一客刺身拼盘。整体环境充满日本风格,墙上有唔同嘅漫画背景,感觉好有趣!🇯🇵### 餐点特色1️⃣ **烧肉、火锅同刺身三重享受** 🔥 - 可以同时享受烧肉同火锅,仲有10款唔同刺身选择,真系超满足!2️⃣ **平板电脑点餐** 📱 - 用平板电脑落单,选择多到眼花撩乱,有炸物、烧肉、火锅肉类、甜品、蔬菜等等,任君挑选。3️⃣ **澳洲和牛** 🐂 - 特别推荐佢哋嘅牛肉,全部都系澳洲和牛,质素一流,肉质鲜嫩。4️⃣ **鸳鸯火锅汤底** 🍲 - 「极邪恶博多牛肠」锅底完全冇偷工减料,整个锅都系牛肠,牛味浓郁! - 「人气柚子鸡汤底」亦非常有惊喜,蔬菜同菇类放进去之后,带有酸甜嘅柚子香气,好开胃。5️⃣ **饮品选择多** 🍹 - 我哋选择咗百香果茶同蜜桃茶,味道微甜,完全唔腻,仲好开胃!### 推荐产品- **「极上澳洲和牛3品放题」** 🥩 - 烧肉油分充足,味道绝对一流!整体嚟讲都

熊本烧肉 Yakiniku Kumamoto 食评 日式烧肉、火锅刺身三重享受

### 餐点特色

1️⃣ **烧肉、火锅刺身三重享受** 🔥

2️⃣ **平板电脑点餐** 📱

3️⃣ **澳洲和牛** 🐂

4️⃣ **鸳鸯火锅汤底** 🍲

5️⃣ **饮品选择多** 🍹

### 推荐产品

- **「极上澳洲和牛3品放题」** 🥩
- 烧肉油分充足,味道绝对一流!

整体嚟讲都非常抵食,有唔同嘅优惠

1️⃣ **早鸟优惠**:730前离座,澳洲和牛放题只需 HK$298 起,性价比高!

2️⃣ **加 HK$38** 可以升级任食刺身,超值选择!

3️⃣ **生日优惠**:预先提及生日订座,仲可以获得红酒或德国甜白酒一枝,庆祝生日好适合!🎉

熊本烧肉真系一个好选择,无论系食材质量定环境,都值得一试!

#熊本烧肉 #YakinikuKumamoto #铜锣湾美食 #香港美食 #烧肉放题 #火锅 #刺身 #日本料理 #探索美食 #香港探店 #澳洲和牛 #美味 #食评 #聚餐 #下午茶 #食物推荐 #餐厅 #美食分享 #肉食者天堂 #自助餐