2024-12-22
烧肉控又食烧肉了🤓上环最近新开左间日式烧肉店,装修风格以日式禅式为主,仿如到访日本小店一样。餐厅主打烧肉套餐,从前菜到甜品,还原日式风味➰自选Combo 套餐$268Combo套餐可以拣两款肉类,套餐包前菜、餐汤、白饭、野菜同水果▪️美国黑安格斯牛肉+$48、薄切盐烧牛舌肉类都可以睇住师傅即切,炉火温度刚好,影埋相都唔知会烧过龙,安格斯带雪花纹,口感软嫩,入口肉味几香。牛舌切得好薄,爽口▪️澳洲精选和牛+$38、日本华味鸟澳洲和牛就切得大片少少,油脂部分较少,但系都会韧。日本鸡肉入口几滑,咬开满满肉汁好juicy😋▪️北海道石狩鱼汤初初以为佢系面豉汤,估唔到系一个豆腐鱼汤,入面有啲三文鱼肉粒、洋葱同埋豆腐,味道清甜带鲜味▪️野菜野菜小碟有大葱、甜椒、杏鲍菇同翠玉瓜,食材新鲜▪️日本白饭▪️渍物▪️时令季节水果由前菜到白饭到甜品,食得出餐厅嘅用心,连白饭都系用上日本米,特别香软,估唔到喺中环呢个小角落都日本小店嘅感觉
➰自选Combo 套餐$268
▪️美国黑安格斯牛肉+$48、薄切盐烧牛舌
▪️澳洲精选和牛+$38、日本华味鸟
▪️北海道石狩鱼汤
▪️野菜
野菜小碟有大葱、甜椒、杏鲍菇同翠玉瓜,食材新鲜
▪️日本白饭
▪️渍物