2024-01-01 10 浏览
踏进呢家以日本富士山为Logo既店,首先被一柜Muffin同Tiramisu吸引住晒,兴奋到不得了,忍唔住要试哂佢哋的招牌甜品。香蕉合桃松饼一车出嚟,𠮶阵暖笠笠嘅香味真系扑鼻而来,搞到我隔离枱都望过嚟。一口咬落去,啖啖都系柔软蓬松,又香又甜,真系好有层次感。再嚟就系黑森林蛋糕啦,颜值爆灯!朱古力同忌廉层层叠,每一啖都系滑溜溜,再配埋朱古力碎,好有嚼劲,甜得嚟唔腻口,好过瘾!杨枝甘露就一啖一啖嘅芒果爽口多汁,加上柚子同爆珠,酸酸甜甜夹杂埋清新果香,斋讲都流晒口水啦!最后呢个奇异果芦荟多多绿茶,清新提神,啜一口茶香四溢,芦荟粒粒又加分,食物跟饮品都掂过掂,真系一次满足到爆嘅下午茶小憩!呢间店旧旧地有种家庭味道,服务员都好有耐心,态度亲切,感觉几好,绝对系食货朋友唔好错过嘅一站!👍👍🍰🍵