2022-01-10 1814 浏览
📍泰拍耶喺黄埔行行吓aeon,见到有间泰国餐厅,门口围住啲人排队入去食,见咁多人食,当然我都即刻埋去排队🌝🤣👅鱼露青芒果丝软壳蟹沙律 $105呢个青芒果沙律本身冇期望,谂住好普通,但系一咬个软壳蟹,完全眼前一亮,炸得超级香脆,完全冇㶶/过火,无腥味好香口😍然后青芒果酸酸甜甜,本身我自己个人都怕酸味,但系呢一种酸甜好开胃,少少辣,食下食下我清晒成碟😂👅海鲜冬阴大头虾汤 $95食泰国嘢点少得冬阴功汤,料足,香料,菇同大头虾齐哂~唔食得辣嘅朋友都可以饮,用黎开胃又系一流😙👅湿炒海鲜河粉 $80河粉上面嘅海鲜都几好味,份量亦都多,虾爽口,鱿鱼一啲都唔韧,芡汁做得啱啱好,唔会太浠或者太杰👍👅马拉盏炒芥兰 $78本来都怕芥兰会苦或者有渣,事关次次出去食芥兰都一定会遇到呢种情况,点知竟然一啲渣都无,马拉盏好香,亦都唔会太咸。👅卤水猪手 $148呢个卤水猪手本来以为佢一片片,点知一大只猪手上枱😱仲要系巨型😱如果大家系几个人嚟食,就啱晒叫呢一个share!卤水啱啱好,猪手亦都入晒味,唔会得颜色,肉质唔梅,猪皮唔会好厚脂肪💯👅龙眼冰 $26食泰国野点少得泰式特饮,呢杯龙眼冰好多龙眼喺底,唔会太甜,龙眼又有
📍泰拍耶
👅鱼露青芒果丝软壳蟹沙律 $105
👅海鲜冬阴大头虾汤 $95
👅湿炒海鲜河粉 $80
👅马拉盏炒芥兰 $78
👅卤水猪手 $148
👅龙眼冰 $26
食泰国野点少得泰式特饮,呢杯龙眼冰好多龙眼喺底,唔会太甜,龙眼又有啲咬口👍
👅珍多冰 $26
呢杯嘢饮简直系我嘅至爱,椰汁味超级香浓,入面绿色粉条(珍多)好好咬🤤